سخنرانی رئیس پژوهشگاه در پنل تخصصی بافت و غدد درون ریز در اولین کنگره مهندسی بافت و پزشکی بازساختی

دو پنل تخصصی بافت و غدد درون ریز در اولین کنگره مهندسی بافت و پزشکی بازساختی توسط اعضای پژوهشگاه راهبری شدند.

اولین کنگره بین المللی مهندسی بافت و پزشکی بازساختی در تاریخ 27 الی 29 تیرماه 1397 در محل سالن همایش های بین المللی رازی برگزار شد. در این کنگره که توسط انجمن علمی مهندسی بافت و بازسازی ایران و انجمن علمی پریودنتولوژی ایران برگزار شد عناوین مختلفی از جمله سل تراپی، ژن تراپی، بیومتریال ها، سیستم های میکروفلوئیدیک، سیستم عصبی، سیستم تولید مثلی، سیستم قلب و عروق، مهندسی بافت، سیستم غدد درون ریز و... محورهای اصلی کنگره بودند. پژوهشگران و اساتید پژوهشگاه با راهبری دو پنل تخصصی و ارائه 8 سخنرانی در قالب این پنل ها و همچنین ارائه یک خلاصه مقاله در قالب پوستر حضور بسیار پررنگی در این کنگره داشتند. در آغاز، جناب آقای دکتر لاریجانی به عنوان رئیس پنل Endocrinology با ارائه سخنرانی خود در زمینه پیشینه EMRI در کاربرد سلول های بنیادی در درمان دیابت، تحت عنوان Stem cell transplantation for treatment of diabetes: our experiences in EMRI پنل سیستم غدد درون ریز را راهبری کرد. در ادامه این پنل، دکتر بابک ارجمند، رئیس مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی به ارائه سخنرانی با موضوع Co-transplantation of human fetal mesenchymal and hematopoietic stem cells in type1 diabetes animal model پرداخت. همچنین دکتر حمیدرضا آقایان، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی نیز سخنرانی با عنوان GMP compliant production of fetal pancreas mesenchymal stem cells را ایراد کرد. در آخر دکتر سید محمود سجادی جزی، فوق تخصص غدد درون ریز در زمینه معرفی اگزوزوم ها با عنوان _a potential alternative for stem cell therapy سخنرانی کرد. همچنین نظر به اهمیت تبعیت از ضوابط و قوانین در تولید فراورده های پزشکی بازساختی و سلول درمانی برای استفاده در درمان بیماران، پنل دیگری با عنوان Regulatory Guide Line به پیشنهاد و با هماهنگی مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی برگزار شد. در این پنل مباحثی در خصوص ضوابط ثبت این فراورده ها در کشور، نحوه کارازمایی بالینی فراورده های پزشکی بازساختی، مباحث اخلاقی این فراورده ها و الزامات و اصول GMP در تولید آنها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در ابتدای این پنل، دکتر بابک ارجمند به ارائه سخنرانی در زمینه Stem cell translational medicine: a bridgable gap between basic science and clinical application پرداخت. در ادامهدکتر حمیدرضا آقایان، به عنوان مسئول این پنل سخنرانی با موضوع Regenerative medicine product manufacturing for clinical application را ایراد کرد.

ذر ادامه دکتر علیرضا حسینی دبیر کمیته مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو و دکتر علیرضا احمدزاده از کارشناسان این سازمان و همچنین دکتر رضا عمانی سامانی از اعضای کمیته اخلاق پژوهشکده رویان در برگزاری این پنل مشارکت نمودند. دانشجویان مقطع دکتری پژوهشگاه نیز در این کنگره با ارائه مقالات خود در قالب سخنرانی و پوستر حضوری فعال داشتند. دکتر مولود پیاب در پنل Endocrinology سخنرانی خود را در زمینه نقش سلول های بنیادی در درمان چاقی، جایگاه کنونی این حوزه و چشم انداز آینده آن ارائه کرد. ایده مربوط به این موضوع که از جمله جدیدترین موضوعات این حوزه است با همکاری مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی در حال پردازش و اجرایی شدن در آینده نزدیک می باشد. دکتر خدیجه فلاح زاده به ارائه سخنرانی با موضوع کاربرد جایگزین های پوستی در مهندسی بافت پرداخت. همچنین خانم سپیده علوی مقدم پوستری با موضوع کاربرد سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی در ترمیم زخم را ارائه کرد.